Recension Philips Beard Trimmer 9000 del 1

Philips Beart Trimmer 9000

Mitt betyg

Kan väl börja med att säga att jag hade skyhöga förväntningar på den här ”babyn”. Tänkte att: ”Jag kommer ha det mest vältrimmade skägget i stan!”. Mmmm… visst har jag ett vältrimmat skägg, men än så länge tycker jag att det lämnar lite mer att önska. Har det med mig att göra? Är det 9000′s fel? Lite tidigt att bedöma i dagsläget, men det lär väl visa sig över tid.

Först och främst så måste jag säga att den känns genuin. Det är bra tyngd i apparaten, och den ligger väldigt bra i handen. Känns inte speciellt plastig, och det tycker jag är viktigt. Den kom med en laddare, en borste och två stycken distanser. 2 distanser som jag faktiskt inte förstått skillnaden på ännu. Skillnaden är att den ena döljer hela rakbladet, medan den andra bara ovansidan. Lite rädd att prova den som inte täcker alltihopa med risk att raka bort allt skägg. Även om jag tänkte att jag skulle göra det som ett test under den här perioden. Men inte riktigt ännu.

Rakresultatet då? Jag vet inte vad jag ska säga ännu. Jag tycker att själva rakningen lämnar lite mer att önska. Det blir en rejäl svängom med rakhyveln efteråt, för att inte se stubbig ut utanför den trimmade kanten. Lasern? Jo, delvis funkar det bra, det tycker jag. Men ofta känns det som att den bara är en kul grej. Visserligen har jag inte gjort något avancerat ännu, så det kanske är mer användbart då….? Vi får se. Och sen tycker jag att det är svårt med lasern under hakan. Väldigt svårt att se där, men där skyller jag en del på belysningen i badrummet.

Och själva trimningen? Här är jag kluven. Det kändes bra de första gångerna, men jag tycker att resultatet är ganska ojämnt. Tycker att skägget känns ”rufsigt” redan dagen efter. Återigen, jag har inte lärt känna den ännu ordentligt, och jag tror att det kommer att bli bättre. Men än så länge drar det ned betyget litegrann.

Än så länge är jag ändå nöjd med den. Framförallt designmässigt och funktionsmässigt. Och rakresultatet kanske kommer det med. Har en liten tanke på att jag faktiskt skulle testa att klippa mitt hår med den också. Men vi får se om jag vågar, och om det blir av.

Min bedömning

Be first to comment

Kommentera