Första ”FotoJobbet”

Första fotogiget

Ja, idag kan man nog säga att jag tog min ”fotograf-oskuld”, eller vad man ska kalla det. :) En nyanställd kollega på jobbet behövde ett ”mug shot” på sig själv till diverse profiler, och ställde således frågan till vår eminenta marknadsavdelning om de kunde ta ett foto på henne. Då marknadsavdelningen  i dagsläget är i fullt sjå att planera och fixa med andra (extremt roliga) saker, så hänvisade min kära kollega och vän Therese till mig. Hon är en av de som fått mig att faktiskt fundera på att lära mig att fotografera. (Det finns ett par till… Kudos till er alla, och jag lovar att visa min uppskattning framöver. :) )

Först tänkte jag att… Absolut! Sen tänkte jag… Nääää.. Och sen tänkte jag. Äh.. vad fan. Hur jävla illa kan det bli. Det är en sak att fota sina barn, något roligt som händer, eller bara smattra iväg ett par ”selfies” i badrummet och applicera några filter innan de läggs upp på diverse sociala medier. Det här var ju faktiskt för någon annans skull. Hjälp..

Huvudstupa, hjärtat först körde vi. Letade länge efter en bra spot att ta fotot på. Ingen fan av inbyggd blixt, och belysningen var inte direkt fotovänlig på sina håll. Men till slut lyckades vi hitta något som jag tyckte var good enough. Sagt och gjort. Klick klick klick klick KLICK… Jag var ju trots allt lite ”nervös” och tänkte att, de här skakiga händerna kommer få den här långa slutartiden att ta suddiga foton bergis. Och all cred till Kristina, som tappert log sig igenom den hela 7 minuter långa fotosessionen. Vi valde tillsammans ut ett par bilder som vi tyckte såg bra ut, och sen var det slut för idag. Nu sitter jag här, efter en liten enkel retouch och är ändå ganska nöjd. Framförallt efter förutsättningarna. Bilden är mailad till ”offret” och jag hoppas att även hon blir nöjd. Det återstår att se.

Så ja… Det var ett fotojobb. Jag var ju trots allt på jobbet och fick lön för den tiden (=proffsfotograf) Så nu är det bara att invänta beställningarna. Mohahahaha!

Fotojobb

Fotojobb

Puss och kram

5 Comments